Žena v Rimavskej Sobote nahlásila, že je v nemocnici bomba

20.02.2013 Rimavská Sobota

Rimavská Sobota 20. februára (TASR) - Zo šírenia poplašnej správy obvinili dnes policajti 34-ročnú ženu z Veľkého Blhu. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Jana Vrbická, obvinená v utorok (19.2.) večer oznámila na tiesňovú linku, že v obchodnom dome a v nemocnici v Rimavskej Sobote je bomba. Dôvody jej konania zatiaľ nie sú známe. Podľa neoverených informácií však mala byť pod vplyvom alkoholu.

"Na tiesňovú linku 158 najskôr oznámila, že v budove obchodného domu v Rimavskej Sobote je bomba. Následne o 22.14 h z toho istého mobilného telefónu oznámila, že bomba je v budove Všeobecnej nemocnice v Rimavskej Sobote. Na miesta boli vyslané policajné hliadky. Miesta činu boli zabezpečené a následne boli vykonané prehliadky budov a areálu. Do akcie sa zapojil aj pyrotechnik a bol použitý služobný pes," informovala Vrbická.

Obvinenú ženu policajti zadržali a po vykonaní procesných úkonov ju prepustili. Teraz je stíhaná na slobode. Hrozí jej trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.
 

Vyberte región